Skip to content
August 23, 2012 / red1s

Search 2010 not working after Content Database migration


In this I’ll be addressing the search crawling not working after migration of content.

After migrating a content database and re running the search crawl the following search type error came up in the event log:

The start address http://siteadress cannot be crawled. Context: Application ‘Search_Service_App_1’, Catalog ‘Portal_Content’ Details: The protocol handler cannot be found. Check that the handler has been installed. (0x80040d1a)

I came past a few solutions, however the one which seemed to work is as follows:

  1. Go to Services on your SharePoint server (type "Services.msc" in command prompt and press  ‘Enter’)

2 – Stop the following services:

SharePoint server search 14

SharePoint Foundation Search

& SharePoint 2010 Timer service

clip_image001

Note: there might be other services if FAST search is enabled in the environment

3. Start all the 3 services again.

4. Reset the IIS

This seems to have been a problem in 2007 as well (see reference sites)

References:

Pasted from <http://sensoft2000-sharepoint.blogspot.com/2009/12/error-protocol-handler-cannot-be-found.html>

http://mariuszgorzoch.wordpress.com/category/sharepoint/

The following was a Red herring, but might prove useful to others:

MOSS Search Issues related to User Profile for Service Account

http://oidatsmyleg.wordpress.com/2011/07/21/moss-search-issues-related-to-user-profile-for-service-account/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: